5 sätt att använda tapeter när du renoverar

5 sätt att använda tapeter när du renoverar

I samband med en renovering är det vanligt att använda sig av tapeter. Tapeter är framtagna för att användas på väggar och är ett mycket snabbt och enkelt sätt att förändra känslan i ett rum. När du sätter upp nya tapeter i ett rum är det inte ovanligt att du får en och annan överbliven rulle kvar. Släng dem inte! Med överblivna tapetrullar kan du nämligen fortsätta renovera och göra mängder med roliga ting.

Oavsett om det är randiga, prickiga, enfärgade eller stormönstrade tapeter som du har kvar finns det mängder med härliga hemmaprojekt som väntar. Här nedan har vi samlat några spännande och roliga knep på hur du kan använda överblivna tapeter på ett unikt sätt. Kom ihåg att det alltid är bäst att använda högkvalitativa tapeter till din renovering, för att säkerställa ett bra resultat. Hos Familjetapeter hittar du allt från barntapeter till vardagsrumstapeter som passar i de flesta hem!

 

Ta vara på överblivna tapeter – tips

1. Skapa en tavla

Har du tröttnat på vanliga tavlor i ditt hem och vill skapa något innovativt? Då rekommenderar vi att du ramar in din överblivna tapet. Skär ut en passande storlek och sätt den sedan i en ram och häng i vardagsrummet, sovrummet eller hallen. Det ger en riktig Andy Warhol-känsla och får ditt hem att kännas modernt, stilrent och tidlöst.

2. Tapetsera trappan

Har du en trappa i ditt hem har du stora möjligheter att använda tapeter på ett kreativt sätt. Med hjälp av överblivna tapeter kan du förvandla din tråkiga och trista trappa till något som blir bostadens blickfång. Vill du ha en känsla av lyx rekommenderar vi tapeter med ränder och mönster, gärna i svart och vitt.

3. Klä om lådor

Insidan av en byrålåda är sällan speciellt rolig eller fin, men med tapeter kan du snabbt ge den lite extra färg. Att tapetsera insidan av byrålådorna är ett mycket enkelt och subtilt sätt att förändra och förnya utseendet på din byrå. Vill du att tapeterna ska synas mer kan du istället klä om utsidan på lådorna.

4. Spara till födelsedagen

Tapeter är tillverkade i ett kraftigare papper och därför är de utmärkta att använda sig av när du ska slå in presenter. Använd dina överblivna tapetrullar till att slå in presenter till födelsedagar eller varför inte till julafton. Det vi älskar lite extra med detta tips är den exklusiva känslan som tapeterna ger. En relativt vardaglig present kan snabbt kännas lyxig med rätt typ av omslagspapper.

5. Ge bokhyllan ett lyft

Precis som när du klär om insidan av dina byrålådor kan du också klä om facken i en bokhylla. Använd tapeten på alla sidor och täck både hyllplan, ”vägg” och sidor. Din trista och tråkiga byrå blir snabbt något som drar ögonen till sig!