Bygg ett hus med bra ventilation

Bygg ett hus med bra ventilation

Luftkvaliteten inomhus har en stor effekt på hälsan och kan påverka hur du mår. Några tecken på att luftkvaliteten är dålig är om luften inte luktar illa, du får huvudvärk utan att veta varför, allergiska symptom och rinnande näsa samt sömnsvårigheter. Av denna anledning är det avgörande med ett effektivt ventilationssystem i huset du bygger.

Låt Radea bygga ditt ventilationssystem

Ett ventilationssystem som fungerar som det ska håller luften fräsch i alla situationer, är tystlåtet och energieffektivt. Detta kräver att du analyserar byggnadens egenskaper, geografiska läge och användningsändamål. Lyckligtvis har du miljöteknikföretaget Radea som kan hjälpa dig att bygga ventilationssystemet. Med sina expertkunskaper om luftkvalitet har Radea kunnat förbättra luftkvaliteten i tusentals svenska hushåll. Du är i trygga händer hos Radea eftersom de i så lång tid jobbat med installation och montering av ventilationsanläggningar.

Hela processen med att få din ventilationsanläggning ser ut på följande sätt:

  • Besök – Radea börjar med att göra besök hos dig för att mäta luftflöde, luftkvalitet, ljudnivå samt temperatur i huset.
  • Offert – I nästa steg får du ett prisförslag på den kompletta ventilationsanläggningen.
  • Projektering – I det tredje steget görs allt förarbete som krävs för att ventilationsanläggningen ska passa.
  • Installation – I det fjärde och sista steget monteras och testas själva ventilationsanläggningen. Du får även all nödvändig dokumentation.

Boka tid för besök redan nu genom att fylla i deras formulär på hemsidan!

Undvik att göra hela jobbet själv

Att helt själv installera en ventilationsanläggning är ingen bra idé med tanke på att du troligen saknar erfarenhet. Till exempel är det viktigt att välja rätt storlek baserat på hur stort ditt hus är och vilken planlösning den har. Lika viktig är placeringen för att luftcirkulationen ska bli optimal och för att undvika störande ljud. Tänk också på att en ventilationsanläggning består av många elektriska anslutningar och att den därför inte bör installeras på en fuktig eller smutsig plats.