Bygg eget hus när du sålt ditt gamla

Bygg eget hus när du sålt ditt gamla

Det är en milsvid skillnad på att bo i ett hus som någon annan byggt och att bo i ett hus som du själv har byggt. Det är ett väldigt stort steg att bygga själv, men det kommer vara värt allt blod, svett och tårar när du väl stänger dörren om dig och allt är klart. Men innan något är gjort måste du först få sålt ditt gamla hus.

Gör en gedigen planering

När du planerar att sälja ditt hus kan det vara en god idé att ta en titt på vad som redan ligger ute i ditt område, för att få en uppskattning om vad priserna ligger på. Du får en bra överblick över bostäder till salu när du går ut på nätet, och när du fått en värdering gjord på ditt eget hus blir det sedan lättare att kontakta mäklare. Under tiden som ditt hus är ute till försäljning och hela processen att få det sålt är igång, kan du fortsätta planera ditt husbygge. Glöm inte bort din trädgård och vad du vill ha där – kanske du vill lägga till en gäststuga eller få plats med ett växthus? Allt måste tas med i beräkningarna innan bygget börjar. Att veta ungefär vilket pris du kommer få för ditt gamla hus kommer också hjälpa till i planeringen av allt det nya, då du får en större insikt om hur mycket du har att röra dig med.

Från gammalt till nytt

Vilken känsla när allt börjar ta form! Byggarna gör sitt, de andra hantverkarna gör sitt, och du ser hur ditt nya hus börjar framträda i all sin prakt. Du planerar inredning, belysning, köksutrustning och dekorationer. Vilken glädje att se sin egen kreativitet få ett så stort och unikt uttryck. Till slut är allt klart och det är dags att flytta in, och du kan ta det första steget in över tröskeln efter att allt är helt färdigt. Det är dags att säga farväl till ditt gamla hus och börja njuta av ditt nya hus!