Investera i bostaden med en handdukstork

Investera i bostaden med en handdukstork

För dig som äger din bostad är det fördelaktigt att med jämna mellanrum göra små investeringar i bostaden. En investering kan innebära att underhålla bostadens skick genom att utföra nödvändig upprustning och/eller att utrusta hemmet med en bättre standard. Att investera i bostaden gör den mer hemtrevlig samtidigt som den ökar i värde.

 

En handdukstork ökar bostadens värde

Det finns flera sätt att investera i en bostad och en investering behöver inte vara stor eller komplicerad. Att installera en handdukstork är en liten och enkel åtgärd som på många vis blir en investering. Handdukstorken gör att handdukarna snabbt torkar och att badrummet blir varmt och behagligt. Den bidrar därför till att fukt snabbt dunstar, vilket förlänger badrummets livslängd. En handdukstork blir med andra ord en investering både för livskvaliteten och för bostaden.

Investera mera

Om man vill säkerställa att bostaden ska vara en investering både på kort och lång sikt, bör man vara uppmärksam på eventuella fel och brister som uppkommer. En bostad måste underhållas och renoveras med jämna mellanrum då normalt slitage bidrar till att fel och brister uppstår. Inga material håller heller för evigt, så förr eller senare måste större renoveringar göras. Därför kan det vara bra att budgetera för kommande renoveringar, stora som små, så att man snabbt kan ta tag i problemen när de uppstår. Ju tidigare man åtgärdar fel och brister, desto billigare och enklare blir åtgärderna. Det är med andra ord bra att investera mycket i sin bostad, både ekonomiskt och tidsmässigt, om man vill säkerställa bostaden som en investering.

Det här är inte en investering

När det kommer till investeringar i bostäder finns det många felaktiga antaganden om vad en investering faktiskt är. I grund och botten kan en investering vara något som blir en tillgång för en själv – såsom en handdukstork. Men det kan även vara något som skapar en ekonomisk vinning längre fram – såsom klinkergolv. Dock finns det en hel del som faller utanför ramen för vad som är en investering. Några exempel är:

  • Färggranna tapeter med mönster.
  • Golvläggning med plastmatta.
  • Möblemang.
  • Inköp av begagnade vitvaror.
  • Plantering av växter i trädgården.