Byggprojekt för äldre barn

Byggprojekt för äldre barn

Vilka byggprojekt du kan utföra med barnen beror på deras ålder. Här kommer tips på några projekt för dig som har lite äldre barn.

Smörkniv – Detta är en riktig klassiker som de flesta har gjort någon gång i livet. Varför inte prova på det hemma med barnen? Det är ett trevlig projekt som är rätt enkelt att göra.

Trädgårdsyatzy – Detta spel är rätt komplicerat att tillverka, och att spela. Därför lämpar det sig bättre för de äldre barnen. Allt som krävs är att skapa stora trätärningar och måla prickar på varje sida. Ni kan även göra en fin resultattavla. Det är ett perfekt spel för grillkvällen ifall ni tröttnat på vanliga yatzy.

Kubb – Kubb är ett populärt spel som går ut på att kasta pinnar på ett antal rektangulära block. Det finns att köpa färdigt, men varför inte skapa ett eget. Då kan ni även måla de olika delarna i roliga färger.

Gungbräda – Sist men inte minst, en gungbräda. Detta är det mest komplicerade projektet vi kommer nämna. Det gäller att skapa en stabil bräda samt två sittplatser. Du behöver även ett bra gångjärn och markfäste som ser till att den håller ordentligt. Som tur är finns det ritningar på nätet att hitta.