Byggprojekt för yngre barn

Byggprojekt för yngre barn

Det finns byggprojekt som passar för alla åldrar. Självklart kommer du som vuxen behöva göra det mesta av jobbet, men låt barnen bestämma hur det ska se ut. Här kommer några exempel på saker du kan göra tillsammans med yngre barn.

Dörrskyltar – Ett projekt som är både roligt och låter dig öva på skrift och språk är en dörrskylt, eller namnskylt. Det är bara att såga till en skylt och slipa den, sedan kan du låta barnen välja färg och hur den ska se ut. Sätt fast ett par spikar med ett snöre sedan är den färdig att hängas upp.

Trädgårdsmemory – Trädgårdsmemory är ett spel som både unga och gamla uppskattar. Skapa det genom att såga ut kvadratiska bitar av plywood, eller plankor. Slipa till dem och måla sedan bilder eller symboler på alla bitar. Det ska vara två av varje bild. Ju fler bitar ni gör desto svårare kommer spelet bli.

Luffarschack – Detta är ett annat typ av spel som du kan skapa av stenar, en stubbe samt målarfärg, eller en skiva med stenar samt målarfärg. Måla stenarna så de ser ut som figurer och sedan spelplanen skivan/plankan eller stubben. Reglerna i luffarschack är sedan väldigt enkla.

En bilbana – Har du några tegelstenar över, eller markplattor, kan du med dessa skapa en liten bilbana att ha i trädgården. Du placerar helt enkelt ut dessa där du vill och målar sedan ut de vita strecken som finns på vägar. Sedan kan du placera ut små gubbar, hus och liknande runt omkring. Detta är ett roligt byggprojekt som du kan utveckla hela tiden.