Små renoveringsprojekt som gör skillnad

Små renoveringsprojekt som gör skillnad

Känner du att det är dags att fräscha upp i bostaden, men har varken tid eller pengar för att göra någon omfattande renovering? Misströsta inte! Att renovera kostar en hel del och många gör det mesta själva för att kunna spara in så mycket som möjligt.

Ett vanligt missförstånd är att man tror att man måste göra en totalrenovering för att märka av någon större skillnad, men så är inte fallet. Det finns många riktigt bra och enkla sätt att piffa upp bostaden där du varken behöver lägga ner speciellt mycket tid eller tömma sparkontot. Vi har rannsakat nätet och letat reda på de roligaste, enklaste och billigaste sätten som du kan förändra ditt hem på riktigt snabbt. Här har vi inte bara tagit kostnaderna i åtanke, utan vi har även valt saker som du kan göra på egen hand och utan att behöva anlita en kostsam hantverkare.

Fixa innerdörrarna

Vilket skick innerdörrarna är i kommer ha stor betydelse för hur ditt hem upplevs. Även dörrar åldras tids nog och får utstå en hel del slitage. Här kan du själv välja om du vill byta dina innerdörrar helt och hållet och köpa nya fräscha, eller om du vill renovera och måla om dina befintliga. Fördelen med att köpa nya är att du slipper arbetet som renoveringen innebär, medan fördelen med att fixa till de gamla är att du sparar pengar.

Lek med färger

Med lite målarfärg kan du göra stor skillnad i ditt hem och det bästa är att de inte kostar mycket alls. Här kan du måla om i sovrummet, göra en fondvägg i köket eller varför inte testa att måla taket i någon häftig kulör. Färg kan du dessutom även använda till snickerier och ommålning av möbler för att skapa ett hem och inredning som är mer personlig.

Förvandla med dekorplast

Dekorplast är drömmen för den som vill renovera med små medel som är enkla att använda sig av. Dekorplast är en självhäftande plast med ett ytskikt som klarar av väta. Plasten fäster på alla plana ytor och kan användas till badrummet, kakel i köket eller varför inte för att göra om bänkskivor och bord. Viss dekorplast är till och med framtagen för att kunna användas på golvet. Här kan du välja mellan plast som liknar trä, tegel, mosaik, marmor och mycket mer. Bara fantasin sätter gränser för vad du kan göra!