Så inreder du ditt nyrenoverade vardagsrum

Så inreder du ditt nyrenoverade vardagsrum

När snickarna är klara med sitt arbete och precis har lämnat är det dags för ditt jobb, nämligen att inreda. Det här kan vara en rolig uppgift, men även utmanande och svår. Vi ska därför komma med några tips och råd på vägen. I den här texten ska vi ägna oss åt vardagsrummet.

 

Skaffa en bra mediabänk

Vardagsrummets hjärta är, vare sig man vill det eller inte, TV:n. Kring den samlas vi om kvällarna och följer både nyheter och spännande serier. Då är det bra att få den att smälta in så bra som möjligt med övrig inredning. För att du ska lyckas med det behöver du en snygg TV-bänk, gärna med mycket förvaring. Hos BoConcept hittar du praktiska TV-bänkar i alla stilar och modeller. Vill du ha ett mörkare och mysigare vardagsrum rekommenderas en TV-bänk i mörkt trä. För minimalisten passar en ljusare med strama former bättre. För att du ska få en bra ljudbild från TV:n och dessutom ett mysigare vardagsrum behöver du en härlig matta, gärna i ull. Se till att välja en matta som är tillräckligt stor. Sikta på en som du tror är större än vad du behöver. En för liten matta har en tendens att se ut som du lagt ett frimärke på golvet.

Botanisera på second hand

Letar du efter den där personliga touchen i vardagsrummet? Botanisera då på second hand och hitta äldre föremål som är unika. Visst kan det vara kul att köpa nytt, men ett hem som ser ut som taget ur IKEA-katalogen blir sällan mysigt. Bra saker att leta efter är vackra ljusstakar, prydnadsföremål och vaser. På second hand brukar det även finnas härliga ullfiltar som är snygga att drapera över soffan.

Sittplatser

För att vardagsrummet ska bli riktigt mysigt är det viktigt med bekväma sittplatser. Har du ett stort vardagsrum är det fint att placera två soffor mitt emot varandra framför TV-bänken. På så sätt kan du ligga skönt och se på TV och riktigt koppla av. Bor du mindre är det bättre att satsa på en soffa och sedan komplettera den med en mysig fåtölj.

Blomsterprakt

För att ditt utrymme ska kännas levande är det bra att inreda med diverse växter. Satsa på många gröna krukväxter i matchande krukor. En bukett med snittblommor på bordet eller TV-bänken är också vackert. Tycker du att snittblommor är dyrt är ett tips att se om det finns något självplock av blommor där du bor. Det brukar ofta vara billigare. Blommor skänker också fantastisk doft till rummet. Visste du att naturlig växtlighet påverkar våra sinnen i stor utsträckning? Du kan alltså bjuda dig själv på lite avslappnande aromaterapi genom att komplettera inredningen med levande blommor. På senare tid har även torkade blommor kommit tillbaka. Visserligen ger de ingen välgörande doft, men de står sig länge och är vackra att titta på.