Villaförsäkring vid renovering

Villaförsäkring vid renovering

Är det dags att sätta igång med en renovering? Kanske tänker du till och med göra hela eller delar av jobbet själv? Då är det viktigt att du har en villaförsäkring och att du undersöker vad den täcker. Skulle din villaförsäkring vara otillräcklig kan det också vara idé att byta den innan du sätter igång med renoveringen.

Renovera tryggt med försäkring

Visst är det kul att renovera och att få nya och fräscha utrymmen. Det finns dock en hel del att tänka på oavsett om du tänker renovera själv eller om du tänker ta hjälp. För att du ska kunna renovera tryggt behöver du först och främst en villaförsäkring, eller allra helst en villahemförsäkring. En villahemförsäkring fungerar nämligen både som en hemförsäkring och en villaförsäkring och täcker därför de skador som kan uppstå vid renovering bättre. Du har allt att vinna på att jämföra olika försäkringar på Villaförsakring.se och undersöka vad de täcker. Fall helst inte för listor över billiga försäkringar eftersom en billig försäkring kan täcka skador sämre. Undersök istället olika försäkringar noga för att hitta en som passar dig. Till exempel är vattenskador något som olika försäkringsbolag värderar på skilda sätt. Står det badrumsrenovering på agendan bör du alltså välja en villaförsäkring som täcker vattenskador bra.

Säkra att försäkringen gäller

När det är dags att sätta igång med arbetet bör du inte slarva. Detta för att de flesta försäkringsbolag kräver att arbetet är gjort på ett fackmannamässigt sätt för att försäkringen ska gälla. Gör du jobbet själv bör du läsa på och vara väldigt noga. Anlitar du istället en firma så är det viktigt att du kontrollerar att den är seriös och att den är registrerad för F-skatt. Just badrumsrenoveringar verkar vara extra snåriga då det ofta händer att skador i badrum nekas ersättning. Det beror troligen på att badrum omfattas av så extremt många byggregler och så fort dessa inte är följda till punkt och pricka kan man få avslag på ersättning från försäkringen om olyckan skulle vara framme. Det är med andra ord otroligt viktigt att göra rätt när man renoverar sitt badrum.

Kontrollera dina andra försäkringar

Idag har de flesta en rejäl uppsättning av försäkringar. Dessa glöms dock tyvärr ofta bort trots att man skulle kunna ha fått ersättning från dem vid skador. Här kan du läsa en förteckning över försäkringar som ofta faller mellan stolarna. Kanske har du till exempel försäkrat en del teknik i ditt hem? Då kan det vara möjligt att få ersättning för den om den skulle skadas i renoveringen. Hyr du maskiner för att genomföra din renovering? Undersök då noga så att dessa är försäkrade på ett bra sätt, annars kan du själv behöva stå för notan om de skulle gå sönder. Kort sagt, du har mycket att vinna på att ha koll på dina försäkringar när du ska renovera. Ta också tillfället i akt att jämföra dina nuvarande försäkringar så att du får den allra bästa.